Sivut

tiistai 6. joulukuuta 2016

Abadeon joulukalenteri 2016: luukku 6



Tiesitkö että...

Klaani sarjan näyttelijät asuivat kuvausten aikana samassa talossa?

Talon emäntänä tai isäntänä toimineen aikuisen tehtävänä oli laittaa ruokaa, tehdä kotitöitä ja mahdollistaa nuorille näyttelijöille mahdollisimman normaali elämä. Hän huolehti nuoret aamulla kyyteihin, jotka veivät heidät kuvauspaikoille, ja illalla hän piti huolen nukkumaanmenoajoista. Yli 18-vuotiaat joutuivat etsimään oman asunnon ja pitämään huolta itsestään, mutta heidät haettiin joka aamu töihin. Talo vaihtui vuosien varrella, mutta se oli joka kerta iso. Pääosan esittäjillä oli omat huoneet, mutta vierailevat tähdet saivat tyytyä jakamaan huoneita keskenään. Vapaa-ajalla näyttelijöille järjestettiin aktiviteettia muun muassa videoiltoja, karaokea ja ystävien kyläilyä. Tavoitteena oli, ettei kenellekään tulisi koti-ikävä.



Näyttelijöistä kirjoitettiin viikoittainen raportti, joka perustui heidän käytökseensä ja työhönsä, kuten osasivatko he vuorosanansa, tekivätkö he kotityönsä, millainen heidän yleinen asenteensa oli ja kuinka he nukkuivat. Talossa kävi myös opettaja, joka kirjoitti raportin koulutöistä ja osaamisen tasosta.

Näyttelijöillä oli välillä paineita vastuunotossa ja poissa kotoa asumisessa sekä työelämän käsittelyssä niin nuorella iällä. He kasvoivat nopeasti ja elivät aikuisten elämää, johon kuului ajoissa töihin meno, vuorosanojen opettelu, budjetointi ja vapaa-ajan merkityksen ymmärtäminen.

Ei kommentteja: