Sivut

keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 24. luukku



Joulukalenteri tulee tämän aaton luukun myötä päätökseensä. Abadeon ylläpito haluaa toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista joulua! Joulukalenterista voi edelleen jättää kommentteja ja mietteitä postauksiin.



tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 23. luukku



Olen jo aiemmin joulukalenterien ytheydessä esitellyt projektiani, jossa rakennan Klaanimaailmaa Sims 2 - peliin. Tämän päivän luukusta löytyy jälleen muutama hahmo, jotka olen peliini luonut.


Ensimmäisenä Salene:



Sitten Zandra, jonka hieukset tuottivat paljon päänvaivaa, mutta tykkäsin lopulta tästä sinivioletista kampauksesta paljon, vaikka olisin voinut laittaa myös esim pinkit hiukset.



Tein jo aiemmin peliini Amberin ja nyt vaihdoin hänelle Eaglen meikin ja asun.



Kiinnostaako nähdä lisää? Tavoitteena on tehdä myös Klaanista tuttuja rakennuksia ja paikkoja naapurustoon.

maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 22. luukku



Tänään juhlitaan Jason Gascoignen (Wizard) syntymäpäivää! Onnea!



Jason toimii nykyään potkunyrkkeilijänä. Voit katsoa aiheesta YouTube videon.

Huomaatko kuvasta vanhan tutun ilmeen?

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 21. luukku



A New World kirja kertoo siitä, mitä Ostarinrotille tapahtui viidennen tuotantokauden jälkeen, kun he lähtivät kaupungista karkuun laivalla. Sivuilta paljastuu myös, mitä Braylle tapahtui sen jälkeen, kun hänet kidnapattiin sen ladon luota, jossa Amber oli juuri synnyttämässä.



Olen saanut Abadeo sivustolle viimein valmiiksi kattavan selostuksen kaikesta A New World kirjaan liittyvästä. Sivulla on kirjoittamiani suomenkielisiä lyhennelmiä kirjan kappaleista itse muokkaamieni kuvien kera. Sieltä löytyy myös fanichat aiheesta sekä mainoskuvia ja tilausohjeita.

Tutustu sivuun vaikka heti!

Suosittelen kirjaa kaikille Klaani faneille. Kirjassa on samaa tunnelmaa ja samanlaista kerrontaa kuin tv-sarjassa. En malta myös odottaa, että pääsen lukemaan seuraavaa kirjaa nimeltään A New Dawn, josta aion ehdottomasti tehdä yhtä kattavat sivut kuin tästä kirjasta.



Tässä ovat lempikuvani niistä, jotka tein lyhennelmien yhteyteen:











lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 20. luukku



Fanitaiteen parissa jatketaan tavallaan tänäänkin. Päivän luukusta paljastuu meikki, oikeastaan kaksi.



Halusin toteuttaa oman versioni Amberin ehkä tyttömäisimmästä meiksitä, joka hänellä nähtiin ykköskaudella. Amberia ajateltaessa ainakin minulle tulevat mieleen väreistä vihreä ja sininen, mutta tässä meikissä Amberilla on violetin ja vaaleanpunaisen sävyjä pääasiassa. Ensimmäisiltä kausilta tutut tummat silmät löytyy tässäkin meikissä ja tykkään kovasti tyylistä, jossa Amberille on piirretty alaripsiä kajaalilla. Halusin siis kokeilla itselleni vastaavan laista meikkiä.



Liikkuvalla luomella on tummaa violettia ja mustaa, lisäksi olen levittänyt reilusti vaaleanpunaista luomille ja ohimoille. Poskesta löytyy kolme oranssia raitaa ja huulet ovat violetit. Silmän alle on piirretty "neljä ripseä" rajauskynällä. Meikki on aika raju, joten päätin tehdä siitä "arkiversion", eli miten voit arkimeikissä matkia Amberin tyyliä.



Vaaleanpunainen ja violetti luomiväri on nyt levitetty maltillisemmin vain ylä- ja alaluomelle. Ripsien piirto alaluomelle voi olla arkena liian radikaali ratkisu, joten ratkaisin sen tekemällä yläluomen rajauksen haarautuvaksi. Vaaleanpunaista löytyy myös poskipäiltä poskipunan tapaan ja oranssit raidat on korvattu aurinkopuuterilla tehdyllä varjostuksella. Huulet ovat hieman luonnollisemman väriset, mutta ne voi tottakai jättää myös vielä luonnollisemmiksi, vaikka nudeksi tai vaaleanpunaiseksi.

Tunnistaako tämän Amberilta matkituksi meikiksi? Keneltä hahmolta ottaisit "meikkivikkkejä"?

perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 19. luukku



Tämän päivän luuksuta paljastuukin hieman erilaista fanitaidetta! Nimittäin halusin yhdistää Klaanin ja oman rakkaan harrastukseni. Lakkailen ja koristelen kynsiäni harrastuksena ja tämän kertaisiin kynsiini hain inspiraatiota Trudyn viidennen kauden upeasta asusta, joka on yksi ehdottomia suosikkiasujani koko sarjassa!



Asussa on violettia ja nyörejä, jotka kummatkin halusin saada kynsilleni. Yiritn matkia myös topin ompelekuviota valkoisille kynsille.



Pääväriksi valitsin upean Lumenen violetin lakan sävyssä 37 Starry Nights /Tähtiöyt.



Jos mietit, miten nyörit ja kiemurakuviot on toteuttu, voin kertoa niiden olevan leimauskuvioita. Alla näet laatat, joista kuviot olen kynsilleni leimannut (käytetyt kuviot on ympyröity). Jos kiinnostuit kynsien koristelusta leimaamalla, voit googlettaa esim "stamping nail art". Kynsien leimailuun tarvittavia välineitä voi ostaa lähinnä netistä j aulkomailta, mutta muutama suomalainenkin nettikauppa niitä myy.



Kuvan voi klikata jälleen isommiksi.

Voisitko kuvitella Trudylle tällaiset kynnet? Millaiset kynnet sinä suunnittelisit jollekin Klaanin hahmolle?

torstai 18. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 18. luukku



Suomessa on perinteenä muistaa jouluna myös eläimiä. Pikkulinnuille viedään joululyhde ja lemmikeille annetaan herkkuja. Tämä johtuu luultavasti siitä, että kristinuskon mukaan Jeesus syntyi tallissa ja hänet kapaloitiin seimenä toimineeseen syöttökaukaloon. Monissa kuvissa Jeesuksen ympärillä on paljon eläimiä. Ihmiset haluavat, että eläimetkin tuntevat, että on joulu. Toisaalta eläinten hyvä kohtelu johtuu myös uskomuksista, joiden mukaan oli tärkeää tehdä karjataikoja.



Klaani sarjassa on esiintynyt koiria, kanoja, possu, vasikka ja hevonen. Etenkin Patsy ja Cloe pitivät näistä eläimistä hyvää huolta. Näistä lemmikeistä tärkein on luultavasti Bob niminen koira, joka kuului Patsyn ja Paulin perheeseen. Bob vaikutti viisaalta labradorinnoutajalta. Pieni porsas Porky saapui ostarille Ryanin ja Salenen mukana ensimmäisellä kaudella, kun he löysivät sen hylätyltä maatilalta. Ryan joutui pitämään KC:n ja Lexin kurissa, sillä he kaavailivat ensimmäisten joukossa Porkysta lounasta.

keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 17. luukku



Tämän päivän luukusta löytyy piirros, jonka tein viimeksi pelaamamme chatpelin innoittamana. Pelissä Tai-San ja Lex uusivat vihkivalansa, joten suunnittelin Tai-Sanille uuden hääpuvun. Pelissä kuvailin asua "vihreäksi kultakoristelluksi mekoksi", joten se oli lähtökohtana. Asuun kuuluu myös kultaiset kengät, epäsymmetriset "irtohihat" ja toispuoleinen kampaus.

 

Kuvan voi klikata isommaksi.

tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 16. luukku



Vuosi alkaa olla lopuillaan. Kuka on ollut sinun tämän vuoden suosikkisi Klaani sarjan näyttelijöistä? Kenelle antaisit parhaan naisnäyttelijän palkinnon? Entä miesnäyttelijän? Mikä on ollut paras tuotantokausi? Entä jakso? Paras suudelma? Mieleenpainuvin pari? Paras pahis? Ihanin kappale? Paras taistelukohtaus? Kenelle antaisit palkinnon hienosta elämäntyöstä?

Voit äänestää tässä:

Paras naisnäyttelijä?











Paras miesnäyttelijä?












Paras tuotantokausi?









Paras suudelma?









Paras pahis?









Paras kappale?








Kenelle antaisit palkinnon hienosta elämäntyöstä?















Klaani sarjan naiset ovat näyttäviä punaisella matolla:

maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 15. luukku



Uudessa-Seelannissa asuu Tui (Prosthemadera novaeseelandiae) niminen varpuslintu.



Lintu on 31 cm pitkä ja väritykseltään tummanruskea. Siivissä sillä on metallinvihreää. Koiraalla on kurkun sivuilla valkoiset höyhentupsut. Sillä on myös päässä ja pyrstössä vihertävää väriä. Tui asuu metsissä. Se syö mettä, hedelmiä ja hyönteisiä.

Tui linnulla on jännittävä ääni. Sen laulua on käytetty taustalla lukuisissa Klaani sarjan metsässä tapahtuvissa kohtauksissa.



Voit kuunnella tui linnun ääntä virallisten YouTube sivujen kautta: Klaani sarjan 4.kauden 3.jaksossa kohdassa 9:25.

Voit myös katsoa tui lintu aiheisen videon YouTubesta.

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: 14. luukku



Nykyisen Abadeon, eli entisen The Tribe - Klaanin historiaan ovat kuuluneet olennaisesti roolipelit.

Kun The Tribe - Klaanin aloitti, se oli yhteisö ja yhteisön chatissa pelattin roolipelejä. Myöhemmin pelaaminen siirtyi meseen, mutta sama tarina jatkui. Sarjan hahmot saivat aivan uuden elämän ja sarjan tarina jatkui yhteisön jäsenten itse keksimien juonenkäänteiden kautta. Hahmot muuttivat ja kehittyivät, uusia pareja syntyi ja vanhoja erosi. Monet hahmot saivat lapsia ja perustivat näin perheen. Vuosien mittaan roolipelissä olivat mukana monet sarjan hahmot ja pelaajat keksivät myös itse uusia hahmoja.



The Tribe - Klaanin aloitettua toimintansa varsinaisena fanisivuna, sai se myös oman fooruminsa ja pelaaminen siirtyi foorumille. Pelasimme myös välillä chatissa pelejä, mutta pääpaino oli nyt foorumiroolipelillä.



Foorumin pelin keskiössä olivat teknot ja pelin aloitusajankohta ajoittui siihen, kun Teknot hallitsivat kaupunkia, eli neljännen kauden tapahtumiin. Pelimme alkuasetelma oli siis tämä:

Teknojen hyökkäyksestä on kulunut pari viikkoa ja he ottavat parhaillaan Ramin ja Jayn johdolla kaupunkia haltuun kuten neloskaudella, vangiten ihmisiä ja käyttäen aseenaan teknologiaa. Sarjassa Teknot antavat myöhemmin joillekin Ostarinrotille näennäisiä virkoja niinkuin Salenelle kaupungin puheenjohtajana, Lexille sheriffinä, ja se jää nähtäväksi myöhemmin mitä pelissä tapahtuu. Ebony (joka on kolmannella kaudella nimetty kaupungin johtajaksi) on Teknojen vieraana Hotellissa(jonka Teknot ovat vallanneet tukikohdakseen). Teknot hallitsevat myös kaupungin ulkopuolella olevaa vanki saarta jota "työleiriksikin" kutsutaan. Teknot kutsuvat muita kaupunkilaisia halveksuen virteiksi. Heillä on voimalaitoksia ympäri kaupunkia, joista he saavat teknoaseisiin virtaa ja he ovat asentaneet myös jonkun verran valvontakameroita kaupungin kaduille. Ram aikoo vakiinnuttaa kaupunkiin sähköt ja tehdä näin itsestään sankarin. Jää nähtäväksi miten kaupungin asukkaat reagoivat. Ram aikoo samalla lanseerata myös pelin. Se on osa hänen suunnitelmaansa hallita kaupunkilaisia. Myöhemmin (vitoskaudella) Mega pystyttää raja-aidat, joiden avulla hän säätelee kaupungin muuttoliikennettä. Kukaan ei pääse lähtemään kaupungista tunnistamatta. Ramilla on kuitenkin hieman erilainen linja. Jay on teknojen kenraali ja vastaa turvallisuudesta kaupungissa. Monet kaupunkilaiset ovat koukussa Ramin perustamaan Paratiisi-nimiseen ohjelmaan Teknojen saavuttua ja tekevät mitä vaan voidakseen pelata sitä. (Tässä vaiheessa roolipeliä näitä kaikkia juttuja ei ole vielä perustettu ja voi vaan arvailla miten juoni kehittyy.)
Valitut vangitsivat kaikki klaanijohtajat aikasemmin voidakseen paremmin hallita kaupunkiin jääneitä asukkaita.. tällöin klaanien johtajat, ja muutamat muut, ovat syrjäisessä sijainnissa olleet turvassa Teknoilta. Osa heistä on palannut takaisin kaupunkiin kuten Danni, joka asuu nyt ostarilla Brayn, Patsyn, Trudyn, Tai-Sanin, Phillippin, Dalin ja Mayn kanssa, jotka muodostavat parhaillaan pelissä Ostarinrottien klaanin. Monet heidän ystävistä ovat vankeina kuten Amber, jotkut ovat palanneet klaaninsa luokse(Pride) ja joidenkin sijainnista ei ole tietoa.
Sovittiin että Viruksen saapumisesta on kulunut 5 vuotta.

Tässäkin pelissä oli mukana sarjan alkuperäisiä hahmoja ja myös itse keksittyjä hahmoja.



Pelaaminen foorumilla kesti pitkään. Peli aloitettiin vuonna 2010 ja se laitettiin lopulta määrittelemättömälle tauolle vuonna 2014 kun pelaajamäärä oli laskenut sellaiseksi, ettei peliä kannattanut pitää enää aktiivisena. Pelissä oltiin edetty 13 vuorokautta ja paljon ehti tässä ajassa tapahtua. Nyt olemme jatkaneet foorumiroolipelin tarinaa chatpelien muodossa. Vasta yksi peli on takana, mutta suunnitelmissa on pelata vielä useampia pelejä. Sovimme, että chatin pelit eivät jatku aivan siitä, mihin foorumilla jäätiin, vaan aikaa on kulunut puoli vuotta. Moni asia on muuttunut ja Teknot eivät hallitse enää kaupunkia. Itseasiassa ihmisten jako klaaneihin halutaan unohtaa ja kaupungin asukkaat rakentaa yhdessä uutta yhteistä tulevaisuutta. Kaupunkiin ollaan perustamassa, postia ja koulua, sairaala on taas toiminnassa... Jokaisessa pelissä on yksi päähahmo, jonka ympärille tapahtumat kootaan. Muut pelaajat valitsevat hahmonsa sen mukaan, kuka päähahmona on. Edellinen peli oli "Tai Sanin päivä", seuraavaksi on tulossa "Lolan päivä". Lolahan on siis peliä varten keksitty hahmo, joka kuului Teknoihin.

Oli mukava palata pitkästä aikaa näiden hahmojen elämään ja kehitellä heidän tarinaansa vielä eteenpäin. Oli myös mukavaa, että niinkin iso joukko foorumipeliä pelanneista innostui osallistumaan tähän peliin chatissa. Toivottavasti sama joukko saadaan kasaan myös seuraavaan peliin!