Sivut

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Paljon onnea Ella!

Ella Wilks viettää tänään syntymäpäiviään! Hän näytteli Dannia, joka on yksi lempihahmoistani. Danni on vastuuntuntoinen ja vahva nuori nainen, joka haluaa rakentaa parempaa maailmaa. Hänessä on myös herkkä puoli, joka tulee esiin tilanteissa, jotka tekevät hänet haavoittuvaiseksi. Hahmolla on lisäksi mielenkiintoinen menneisyys. Joidenkin fanien mielestä Danni oli vain Amberin korvike, mitä hahmo luultavasti olikin ja mistä Ella on ollut pahoillaan, mutta itse koen, että ilman Dannia Klaani ei olisi Klaani. Mielestäni toinen tuotantokausi on luultavasti paras kaikista.



Kiinnostaako lukea hahmosta enemmän? Tutustu lisää The Tribe Klaani sivuilla: hahmokuvaus, mitä hahmolle tapahtui sarjassa, Dannin ja Brayn parikuvaus, näyttelijän kuvaus ja näyttelijän haastattelut.

lauantai 23. helmikuuta 2013

Lisäystä DVD-kokoelmiini!

Voi sitä ilon päivää kun viime viikolla postiluukusta tipahti ilmoitus, että postissa olisi lähetys noudettavana. Tiesin heti, mitä se sisältää, nimittäin puuttuvat Klaanin kaudet DVD:llä!



Sain siis nyt vihdoin hankittua ne minulta puuttuneet kaudet, jotka olivat siis kolmas ja viides. Tilasin nämä Videodivarista ja olen aiemmin tilannut kausia CDON:sta, jossa ne taitavat olla halvimpia, ainakin kun ovat nyt olleet tarjouksessa jo varmaan vuoden ajan.

Olen kytännyt useasti, joskus kolmoskautta tulisi CDON:n sivulle, mutta se on aina uudelleen ehtinyt loppua ennen kuin saan tilausken tehtyä. Lisäksi CDON:ssa on se miinuspuoli, ettei heillä käy Osuuspankin verkkomaksu. Muuten olen kyllä pitänyt CDON:a hyvänä ostopaikkana ja siellä on myös toimituskulut pienet. Ja valikoima laaja. Eli voin hyvin suositella CDON:a ostopaikaksi, jos haluat Klaanin DVD:t hankkia omaksi.

Nyt kuitnekin kyllästyin kyttäämiseen ja odottamiseen, joten päätin testata Videodivaria ostopaikkana. Videodivarista tilasin nyt siis ensimmäsitä kertaa mitään ja olen hyvin tyytyväinen. Mitään varsinaisia ongelmia ei ollut. Toimitus ei ollut mikään super nopea, koska tuote oli sielläkin varastosta loppu väliakaisesti tai ainakin näin käsitin kun sain sähköpostiini viestin, että tilaukseni tila on "tuotetta odotetaan". Mutta muuten kaikki toimi hienosti ja loppujen lopuksi en mielestäni edes joutunut kauan odottelemaan tuotteita saapuvaksi. Videodivari lähettää tuotteet kirjattuna, eli ne voi hakea postista vain se, jolle ne on lähetetty henkilöllisyystodistuksen kanssa.

Nyt minulta löytyy siis kaikki kaudet DVD:llä ja voin katsella Klaania koska haluan. :) Tarkoitus olisi kirjoitella myöhemmin hieman lisää omistamistani fanituoteista.

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Ihanat haasteet!

Blendaa, piirrä, askartele, kirjoita tarina, leivo! Haasteissa on ihanaa se, että voi itse päättää, mitä tekee annetusta aiheesta!



The Tribe Klaani on järjestänyt oikeastaan alusta alkaen blendaushaasteita. Niissä muokattiin kuvia tietyistä aiheista. Yllä näkyy tekemäni kuva Ameliasta (Klaanin Tally). Muita talteen otettuja kuvia voi tarkastella sivuilta.

The Tribe Klaanin foorumilla on järjestetty laajempia haasteita kuten kesähaaste, jouluhaaste ja piirustus-tarinahaaste. Niihin olen tehnyt The Sims 3 pelin avulla tarinan Bradysta ja dollz makerilla Klaani nukkeja. Piirsin ja kirjoitin tarinan Trudysta ja blendasin ystävänpäiväkortin.



Juhlavuonna on tähän mennessä järjestetty jo ystävänpäivähaaste. Värityshaasteeseen voi parhaillaan osallistua! Siinä piirretään ja/tai väritetään Klaani aiheinen kuva.

Mikä on sinun vahvin alueesi? Mikä sinua inspiroi juuri nyt? Tykkäätkö mieluummin piirtää vai leipoa, askarrella vai kirjoittaa, blendata vai neuloa? Tee mitä vain klaanimaista näihin ihaniin haasteisiin!

Kaikki vanhat haasteet löytyvät täältä ja juhlavuoden käynnissä olevat haasteet täältä! Keskustele aiheesta ja lähetä valmis työsi foorumilla!

torstai 14. helmikuuta 2013

Ystävänpäivä

Hyvää ystävänpäivää kaikille lukijoille!







Sivustomme foorumilla oli käynnissä ystävänpäivähaaste ja voit tutustua haasteen töihin täällä! Töistä voi kesksutella foorumillamme! Ystävänpäivähaaste on järjestetty kerran aiemminkin ja toivottavasti saamme nyt luotua siitä pysyvän perinteen. Sivustolalmme on ollut paljon muitakin haasteita eri juhlien ja vuodenaikojen mukaan. Voit katsastaa kaikki haasteet täältä.

Suomalaisille ystävänpäivä on tosiaan ystävien muistamista varten, kun muualla maailmassa päivä tunnetaan lähinnä rakastavaisten juhlapäivänä. Ystävänpäivänä ystäviä muistetaan usein korteilla ja Suomessa posti kuljettaakin eniten postikortteja joulun jälkeen juuri ystävänpäivänä. Ystävänpäivää on Suomessa vietetty 1980-luvulta lähtien ja kalenteriin se on merkitty vuonna 1987.



Lähde: Wikipedia

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Ystävänpäivä lähenee!

Ystävänpäivää juhlitaan huomenna, joten ajattelin muistella yhtä Klaanin lempipareistani: Ebonya ja Jayta.

Ebony ja Jay tapasivat toisensa niin sanotusti töiden kautta, sillä Ebony toimi kaupunginjohtajana ja Jay teknojen kenraalina. Pari tunsi heti selvästi vetoa toisiinsa. Pian heidän väliinsä tuli suuria esteitä, sillä teknojen johtaja Ram oli iskenyt silmänsä Ebonyyn. Pari yritti tavata toisiaan salaa. He pelkäsivät, että Ram tekisi jotain pahaa Jaylle, jos hän saisi tietää suhteesta. Lopulta Ram sai tietää kaiken, mutta hän ei kertonut asiasta mitään, vaan näytti videomanipulaation Ebonylle. Videolla Jay ja Amber suutelivat toisiaan, mitä Ebony ei kestänyt. Ebony päätti mennä naimisiin Ramin kanssa tavallaan kostoksi Jaylle ja päästäkseen jälleen valta-asemaan. Ebony ja Jay karkasivat kaupungista, kun totuus valkeni Ebonylle. Parin epäonneksi he kohtasivat Amberin, joka sai Jayn haluamaan mennä takaisin kaupunkiin. Java ja Mega alkoivat aivopestä Ebonya, minkä seurauksena Ebony menetti tavallaan järkensä luullen Zootin elävän ja Jayn rakastavan Amberia. Jay ei kestänyt tilannetta. Lopulta pari erosi.

Mielestäni parin tarina päättyi ikävästi, sillä Jay ja Ebony selvästi rakastivat toisiaan. Olin pettynyt tarinan saamaan käänteeseen, mutta toisaalta näin voikin olettaa käyvän tv-sarjoissa. Jotenkin kuitenkin vain surettaa, että pari erosi vain, koska Ebonya aivopestiin. Petyin myös siihen, kuinka Jay tavallaan muuttui hyväsydämisestä ja vastuuntuntoisesta ihmisestä sellaiseksi, joka ei halunnut auttaa Ebonya, vaan hylkäsi hänet hädän hetkellä. Arvostukseni hahmoa kohtaan laski paljon tarinan edetessä tästä eteenpäin. En pitänyt ollenkaan tavasta, jolla Jay alkoi kohdella naisia.

Voit lukea lisää Ebonysta ja Jaysta The Tribe Klaani sivuilta. Lue myös Jayn muista tyttöystävistä Trudysta ja Amberista.

Muita lempiparejani ovat muun muassa Danni ja Bray, Ruby ja Slade sekä Ellie ja Jack.

Pareista voit katsella kuvia galleriasta. Heistä voit lukea lisää parit sivuilta.

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kiinalainen uusivuosi



Kiinalaista uuttavuotta vietetään kiinalaisen kuukalenterin mukaan ja kiinalainen uusivuosi alkaa aina tammikuun lopussa tai helmikuun aikana. Kiinalainen vuosi 2013 alkoi tänään 10.2. ja jopa Suomessa järjestettiin kiinalaisen uudenvuoden kunniaksi juhlallisuuksia. Lasipalatsin aukiolla Helsingissä vietettiin eilen kiinalaista uuttavuotta jo seitsemättä kertaa. Nyt alkanut vuosi on käärmeen vuosi ja juuri päättynyt vuosi  oli lohikäärmeen vuosi.

Kiinalainen uusivuosi on kiinalaisille vuoden isoin ja tärkein juhla. Sitä kokoonnutaan viettämään perheen ja sukulaisten kanssa. Juhlintaan kuuluvat olennaisena osana lohikäärmeet, uhkapelaaminen, ilotulitteet ja punainen väri.

Seuraavan kerran kiinalaista uuttavuotta vietetään 30 .1.2014. Vuosi 2015 alkaa kiinalaisten mukaan  19.2. ja vuosi 2016 taas 8.2. Sen jälkeen vuodenvaihdetta vietetään tammikuun lopulla 28.1.2017.

Lähde:
http://fi.wikipedia.org
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288538895858.html

Kuvan olen itse muokannut.

Hyvää käärmeen vuotta kaikille!

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Waitangi day



Tänään 6.2 on Uudessa-Seelannissa vapaapäivä. Vietetään yhtä vuoden tärkeimmistä juhlapäivistä "Waitangipäivää". Kirjoitin siitä viime vuoden joulukalenterin itsenäisyyspäiväluukkuun
juttua. Muistellaampa tänään vielä mieleen juhlapäivän viettoa.

Tänään on uudenseelannin kansallispäivä jota juhlitaan Waitangin  sopimuksen kirjoittamisen muistoksi (1840). Se kirjoitettiin maoripäällikköjen ja Britannian hallituksen välillä.

Juhlapäivä on kansallishenkisyydestään huolimatta hyvin erinlainen kuin esim Suomessa vietettävä itsenäisyyspäivä, eikä sen viettäminen ei ole aina sujunut pelkästään positiivisessa hengessä. Tätä päivää on alettu viettää kansallispäivänä vasta vuodesta 1971, ja vaikka suurelta osalta tämä juhlapäivän vietto on sujunut rauhallisissa merkeissä niin maorit ovat myös huomanneet, että tämä on otollinen aika mielenosoituksille, joita onkin järjestetty vuosien mittaan. Mielenosoituksissa maorit ovat vaatineet heille kuuluvia maa-aloja itselleen.

Perinteisiin Waitangi-päivänä kuuluu, että maorit ja eurooppalaiset pitävät puheita, on laivasto- ja merivoimien tervehdys... Waitangin aikaan järjestetään myös kolmepäiväinen festivaali, johon kuuluu musiikkia, tanssia, ruokaa ja perinteistä Maori kulttuuria tehdään tunnetuksi.

Ympäri maata järjestetään kaikenlaista juhlapäivään liittyvää tapahtumaa rodeoista urheilutapahtumiin ja hupimielisiin juustonpyöritys kilpailuihin.

Aucklandin Okahu Bayssa klassiset purjeelliset jahdit, waka-kanootit ja muut senaikaiset veneet saapuvat satamaan jossa ne otetaan vastaan maorilaisin tervetulotoivotuksin. Täällä Aucklandin maoripäälliköt kutsuivat kuvernööri Hobsonin perustamaan kaupunkia vuonna 1841.

Pääkaupungissa Wellingtonissa sijaitsevassa Waitangi-puistossa monien kulttuurien edustajat ovat järjestäneet vedenrajassa ohjelmaa, johon kuuluu taidetta, käsitöitä ja ruokia. Tapahtumalla kunnioitetaan Uuden-Seelannin monikulttuurisuutta.

Geotermiseen Rotoruan kaupunkiin on pystytetty ”elävä kylä”. Sen puitteissa pyritään tekemään maorikulttuuria tunnetuksi osallistujille mm ruuan, käsitöiden, maorilaisen lääketieteen, paikallislegendojen ja historian muodossa.

Jo Uudenseelannin vaakunassa korostuu, että heimotaustaiset ja eurooppalaiset kansat elävät maassa rinta rinnan ja kannattelevat valtiota; tätä teemaa Waitangi-päivän ohjelmassa halutaan korostaa.

Videoita netissä:

kanoottiseremonia
Maorien sota-tanssi
Levottomuuksia 2012

***

Lähteet:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Uusi-seelanti
http://www.newzealand.com

Kuvat:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Uusi-seelanti
http://www.newzealand.com
http://www.nzhistory.net.nz/politics/treaty/the-treaty-in-brief

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Arkiston aarteet

The Tribe Klaani sivustolla on uutisarkisto vuosilta 2009 - 2013. Sinne siirretään kaikki vanhat etusivun uutiset ja ilmoitukset. Sieltä voi kätevästi tarkistaa, mitä näyttelijät ovat lähivuosina tehneet, mitä virallisia Klaani uutisia on tullut ja mitä uusia juttuja sivustolle on tehty.



Helmikuussa 2010 on uutisoitu näin: "Voittamalla hyväntekeväisyyshuutokaupan, saat mahdollisuuden tavata Beth Allenin (Amber) ja pääset hänen kanssaan lentämään lentosimulaattorilla 10.4.2010. Beth toimii lennon kapteenina ja huutokaupan voittanut lennon apupilottina. Hyväntekeväisyystempauksen järjestää Rescue Helicopter Trust."

Helmikuussa 2011 uutisoitiin, että virallinen taho tiedotti, että virallinen sivusto aktivoidaan uudelleen. Tulossa olisi myös novelli ja uutta musiikkia.

Helmikuussa 2012 ilmoitettiin, että foorumille on kirjoitettu yhteensä jo yli 10000 viestiä: "Tämä on hieno määrä ja toivottavasti foorumimme pysyy jatkossakin yhtä aktiivisena. Uudet jäsenet ovat erittäin tervetulleita. Foorumia pääsee lukemaan, kun sinne on kirjautunut."

Tervetuloa tutkimaan arkiston aarteita!